Vill du läsa om vår integritetspolicy?Klicka här

Nyheter

2019 01 02

Den 1:a januari 2019 flyttade vi in i för oss nya lokaler. Vi flyttade inte speciellt långt, bara tvärs över gatan till Lievägen 1. Tidigare huserade Wahlqvists industier i dessa lokaler.

Vi har växt så pass mycket under de senaste två åren och ansåg att vi behövde bättre kontorslokaler för vår verksamhet. Lagermöjligheterna blev också bättre även om vi inte har så stort behov av lager då nästan allt vi beställer från respektive leverantör levereras direkt till platsen där vi anlägger en lekplats.


2018 08 21

Ny katalog från vår leverantör - NOVUM

Nu har 2018/2019 års katalog äntligen kommit. Novum presenterar inte mindre än 63 nya lekredskap och 2 nya möbler för utomhusbruk.

Katalogen hittar du om du klickar här.


2017 09 01

Vi har utökat vårt sortiment av stötdämpande underlag för lekplatser. Produkten, Playsafe, tillverkas av det engelska företaget Playrite, är ett stötdämpande underlag och är testat enligt EN 1177.

Safeplay är ett system som passar till alla lekplatser och åldrar.

Ytskiktet består av ett vandalbeständigt sand-dressat toppskikt – Matchwinner Velour – som kräver ett minimum av underhåll och finns i 14 färger. Tack vare Playrites laserskärningsteknik kan Matchwinner Velour skräddarsys för att skapa roliga och pedagogiska figurer, former och mönster.

Playsafe erbjuder ett utmärkt alternativ till naturligt gräs, träflis, gummi och sand. Playsafe ger en mjuk yta som att skön att gå på och är hållbar i alla väder.

Besök gärna Playrites hemsida genom länken under produkter


2017 08 01

Från och med årsskiftet 2016/2017  är vi svenska agenter för Five Star Grass, en av Hollands större tillverkare av konstgräs.

Tack vare detta och inköp av nödvändiga maskiner för att själva installera konstgräs kan vi erbjuda mycket konkurrenskraftiga priser.  

Konstgräset med underliggande stötdämpande pad är naturligtvis testat och godkänt enligt EN 1176 och EN 1177.

Besök gärna Five Stars hemsida genom länken under produkter


2015 06 25

Inte nog med att vi fick en ny servicebil för ett par veckor sedan; nu har vi också flyttat in i nya lokaler på Lievägen 6 i Ödeshög, det som tidigare kallades för Backasand.

Under våren har vår hyresvärd, Starkengrens fastigheter AB, låtit inreda 300 kvadratmeter åt oss i sina lokaler i Ödeshög. Dessa 300 m2 är fördelat på ca 70 m2 kontor och en verkstadsdel med reservdelslager också ca 70 m2 samt ett rent kallager på 160 m2 med egen lastport.


2015 06 25

Fredagen den 29:e maj fick vi så äntligen vår nya servicebil; en helt ny Iveco Daily 10,8, som levererats av TB Bil i Norrköping.

Innan vi fastnade för just detta fordon gjorde vi tillsammans med våra montörer en ordentlig analys av vad de ville ha gällande miljö, utrustning, lastförmåga, inredning och säkerhet.

Skåpet skulle vara rymligt, med ståhöjd och med god plats för maskiner och verktyg, skåp och hyllor.

Inredningen till skåpet levererades av BOB-SYSTEM och installerades av Per Snygg på PXS Service i Linköping.

Att bilen i sig skulle vara säker och bekväm tummade vi aldrig på. Att våra så viktiga montörer ska färdas säkert och bekvämt från ett lekplatsbygge till ett annat är en självklarhet.

Att bilen också skulle göras säker även på arbetsplatsen, alltså på lekplatsen, var heller inget vi gjorde avkall på därför utrustades bilen med dubbla back-kameror samt med både blixtljus och ljudsignaler.

För dekoren på bilen svarade Vadstenaföretaget Alla Format AB för.

Efter leverans visade det sig att Iveco Daily är utsedd till ”Van of the Year – 2015”, vilket stärker oss ytterligare i vårt val av arbetsfordon.


2014 10 29

Lekplatsbyggarna Entreprenad AB deltar på Conductives seminarium i Stockholm - FRAMTIDENS LEKPLATSER - den 12-13 novmber. Förutom att delta som utställare kommer vår Janne Asph att berätta lite om att anlägga lekplats utifrån barns behov. Janne kommer också att prata om materialval; kvalitet, underhållsbehov osv.


2014 09 15

Vi har också under sommaren utökat vårt produktsortiment genom ett samarbete med det holländska företaget VanZijl BV som tillverkar färgglada, miljövänliga och slitstarka markdekorationer i olika utföranden.

Produkten heter Pleinplakkers och tillverkas av thermopast som “smälts” in i underlaget och är därför mycket slitstarkt.

Den lite tråkiga och sterila asfaltsytan på en skolgård kan snabbt bli en attraktiv lekplats med ganska enkla medel genom att dekorera med olika spel, hopp-hagar och figurer.

Vill du lära barnen trafikkunskap på ett lekfullt sätt? Då är Pleinplakkers pedagogiska trafikmiljöer det säkraste sättet!

Besök gärna Pleinplakkers hemsida genom länken under produkter


2014 09 08

Lekplatsbyggarna Entreprenad AB har under sommaren inlett samarbete med en av Tysklands största tillverkare av lekredskap i träslaget Robinia, Kinderland Emsland Spielgeräte GmbH. Robinia är ett mycket hårt och tungt träslag och är mycket motståndskraftigt mot röta som gör det mycket lämpligt som material i lekredskap.

Kinderland har förutom serietillverkade lekredskap även skapat sig ett namn när det gäller specialanpassade lekredskap där ingenting är omöjligt. Genom ett mycket nära samarbete med TÜV uppfyller även dessa lekredskap de högt ställda kraven i standarden EN 1176.

Besök gärna Kinderlands hemsida genom länken under produkter